Izbornik

Vrijeme

Tečajna lista
Došlo je do greške. Tečajna lista off-line.
jele
FAŽANA

Smještena uz more, nasuprot otočju Brijuni, Fažana je mjesto znano još iz davne rimske prošlosti, nazvana Vasianum po tadašnjoj tvornici amfora i raznih drugih uporabnih posuda. Oduvijek je to bilo mjesto ribara, ali i ratara koji su crpili vino i maslinovo ulje iz crvene zemlje. Različita znamenja i zastave raznih boja stoljećima su sjekla valove fažanskog kanala.

Tu su se sretali i sukobljavali te ostavljali tragove narodi raznih kultura - Rimljani, Bizanti, Mlečani te vojne i civilne vlasti Austrougarske Monarhije. Srednjovjekovni gradić Fažana,današnja stara jezgra, okružila je župnu crkvu Sv. Kuzme i Damjana (XV. st.). Njena draž su trgovi, kuće nanizane jedna uz drugu i jedna nasuprot drugoj u uskim kamenom popločenim uličicama. Crkvice Sv. Marije Karmelske (IX. st.), Sv. Ivana (XVI. st.) te Sv. Elizeja (VI. st.) samo su dio kulturne baštine Fažane.

Luka i riva danas predstavljaju prekrasnu pozornicu gdje se tijekom ljeta održavaju mnogobrojne kulturne i glazbene manifestacije te pučke fešte. Posebno se ističe ''Fešta od srdela''.

Zahvaljujući prekrasnim plažama, prozirnom moru, mediteranskoj klimi i vegetaciji, Fažana se razvila u turističku destinaciju koja gostima pruža mogućnost smještaja u sobama i apartmanima gostoljubivih domaćina.. Domaća jela od ribe i mesa te ''bevande'' pravi su izazov gurmanima u bogatoj ponudi restorana, kafića i slastičarnica.


stars

APARTMANI JELE

GDJE SMO?
Prikaži Apartmani JELE na većoj karti